Regen deert bezoekers Pulledag niet

Het zat de eerste Pulledag dit jaar niet mee met het weer. Donderdag kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. Ondanks alles was het ook deze keer weer een feestje. De Hoofdstraatkerk wordt een steeds belangrijker punt tijdens de Pulledagen. IEC-Hoogeveen houdt nu al een aantal jaren een Open Kerk op de donderdagen tijdens het zomerse evenement. Wij proberen de verbinding te leggen tussen de maatschappij en de kerk. De Hoofdstraatkerk heeft daar natuurlijk de ideale lichting voor. Er waren bezoekers uit Zwitserland, Zweden en uit Amerika. Er was koffie, thee en limonade voor de kinderen. 

Naast ruimte voor een goed gesprek is er meer te doen in de kerk. Er staan standjes van verschillende organisaties, zoals Open Doors, Alpha cursus informatie over de Hoofdstaatkerk en de IEC. In de kerk staan en hangen schilderijen van Niesje Metselaar en in de hal hangen foto’s van Anne Kuipers. Tegen half twee begon het optreden van Regina Ederveen. Ondanks de weinige bezoekers was het een prachtig optreden van Regina Ederveen. Zij trekt speciaal mensen naar het centrum van Hoogeveen. Omdat er weinig concerten met een harp zijn.

Op donderdag 3 augustus, de tweede Pulledag is de kerk open van 12.00 tot 16.00 uur. Er een optreden van organist Jacob Schenk om 13.30 uur uur. De spreker Meindert Kramer zal ons tussendoor iets vertellen. Beide zijn afkomstig uit Urk.

Jacob Schenk (Urk, 1973) is een Nederlandse organist, pianist, dirigent, zanger en arrangeur.

Geboren op het voormalige eiland Urk was hij al vroeg geïnteresseerd in alles wat geluid maakte; klokken, orgels, koren. Vanaf 8 jarige leeftijd nam hij orgellessen die uiteindelijk uitmondden in de studies orgel, koordirectie en kerkelijk orgelspel en de bijvakken zang en piano aan de Chr. Hogeschool v/d Kunsten ‘Constantijn Huygens’ in Zwolle. Hier waren zijn docenten Harm Jansen, Jos Vermunt en Jos Leusink. Aanvullende studies werden gevolgd bij Harald Vogel (Noordduitse orgelmuziek) en Matthijs Verschoor (piano). Daarnaast verdiepte hij zich in het panfluitspel bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. 

Zijn veelzijdigheid, wat met recht zijn handelskenmerk genoemd mag worden, maakten hem tot een veelgevraagd musicus in binnen- en buitenland. Zo werkte hij mee aan talloze concerten, cd, radio en tv opnames.

Jacob Schenk Hij heeft een aantal koren onder zijn hoede zoals het Urkers Zangers, Het Jongerenkoor Deum Fidente,  Het Christelijk Mannenkoor De Lofzang Heerde, Apeldoorns Christelijk Mannenkoor en Het Christelijk Nationaal Koor.

Meindert Kramer is sinds februari dit jaar verbonden als kerkelijk werker aan de PGH Hoogeveen. Hij zal ons donderdagmiddag iets gaan vertellen.

Namens de IEC, Interkerkelijke Evangelisatie Commissie bent u van harte welkom.

Anne C.R. Kuipers