4 dec: Evangelisatiezangdienst in Desgebouw

Op zondag 4 december houdt de IEC een Evangelisatiezangdienst in het Desgebouw aan de Albert Steenbergenstraat 44 in Hoogeveen.
De dienst begint om 19.00 uur.
Overdenking door dhr. Gijs Verstegen uit Hoogeveen

Voorlopig is de kern het volgende:
Jesaja 7:1-4 en 10-15
Vers 14: Zie, de jonkvrouw zal zwanger worden en een zoon baren; zij zal hem de naam Immanuël geven.

Waar gaat het om?
In een onzekere, angstige situatie, waarin keuzes worden gemaakt klinkt een onverwacht en ongewenst tegengeluid. Een geluid dat een andere richting wijst. Vol verwachting gaan voor de God die nabij komt.

Dat geluid van Vol verwachting gaan voor de God die nabij komt, wil ik ook nu laten klinken in onze situatie. Onzeker, angstig, een tijd waarin gekozen moet worden. Een tijd ook waarin God niet direct invloed lijkt te hebben. Als u die verwachting gehoord hebt, als u het mee neemt en geloofd dan hebt u vaste grond gevonden om in alle onzekerheid en angst overeind te blijven, omdat God bij u is.

Het koper ensemble Brass Choir uit Hoogeveen zal een aantal liederen ten gehore brengen.
De organist is Dhr. Geert Meijer.
Na afloop is er tijd om na te praten onder het genot van een kop koffie.

Namens de IEC- bent U van harte welkom.
ACR Kuipers.

Brass Choir

Ongeveer 20 jaar geleden werd er in Hoogeveen een muziekgroep opgericht. Het Leger des Heils had geen eigen muziekkorps meer en wilde tóch graag muzikale ondersteuning tijdens de kerkdiensten.Jarenlang heeft dit koperensemble met enige regelmaat op zondagmorgen de kerkdiensten begeleid. En natuurlijk werden ze ook ingezet bij het kerstfeest voor gehandicapten en de kerstnachtdiensten. De groep bestond voornamelijk uit muzikanten die lid waren van een andere vereniging, maar daarnaast ook graag in een kleiner ensemble wilden spelen. En ze hadden nóg een overeenkomst: allen waren ze gek op de koraalmuziek van het Leger des Heils. Af en toe waren er wisselingen binnen de groep, maar uiteindelijk spelen ze al weer heel veel jaren in deze samenstelling. Elke 14 dagen komen ze samen in ”De Schutse”. Ze spelen zonder dirigent, zodat ze extra goed moeten luisteren naar elkaar; samenspel op gehoor! Ze treden niet zo vaak meer op, maar genieten vooral van de gezelligheid en het samen musiceren. Een klein, maar enthousiast groepje muzikanten, genaamd Brass Choir.