23 feb: optreden zangeres Joke Buis en begeleiding in de Beth-el kerk Hoogeveen

Op 23 februari a.s. is er een optreden van de landelijk bekende zangeres Joke Buis en begeleiding in de Beth-el kerk aan de Boekweitlaan 65a in Hoogeveen.
Aanvangstijd: 19.00 uur
Het thema is: Gods leiding in je leven”. Spreker is: Ds. Wietse van der Hoek uit Hoogeveen. Toegang: gratis, er wordt wel een collecte gehouden.
Namens de IEC- Hoogeveen bent U van harte welkom en neem familie, vrienden, buren en kennissen ook mee.
ACR Kuipers IEC-Hoogeveen

Vanuit haar grote liefde voor het oude kerklied brengt Joke Buis de kracht van oude gezangen en liederen opnieuw voor het voetlicht. Door verrassende nieuwe arrangementen, hertalingen en het enthousiasme waarmee Joke ze vertolkt, raakt de muziek in een nieuwe vorm opnieuw jong & oud.

“Ik proef de kracht en wijsheid in deze liederen, die al generaties worden gezongen. Dat ervoer ik al als meisje in de kerk, toen ik tijdens het zingen om me heen keek: iedereen in een verschillende fase van het leven, iedereen zingend met overtuiging en wilskracht. Deze liederen zorgen voor herkenbaarheid en nostalgie, zelfs als je ze (nog) niet kent, en laten op een prachtige manier Gods trouw door de eeuwen heen zien.”

Bij het uitbrengen van de albums ‘Johannes de Heer, de studio-sessies (deel 1 en 2, uitgekomen in 2014 en 2016) en ‘Kerst bij Joke’ (2018) met hertaalde kerstliederen werd duidelijk dat deze oude liederen voor velen iets bijzonders betekenen. Iets wat mensen graag met anderen beleven en delen. En dat gebeurt ook: de muziek die bij oudere generaties geliefd is, wordt steeds weer ontdekt door nieuwe generaties. Joke Buis en haar band vormen hierin graag een verbindende schakel. Oud en nieuw komen ook bij elkaar tijdens het ‘Zingen kun je overal’-project, waarin bekende liederen op allerlei plaatsen door Joke worden gezongen en via social media verspreid.

2018
In het najaar van 2018 bracht Joke haar eerste live-cd uit, met bekende liederen als ‘Wat de toekomst brengen moge’, ‘Groot is uw trouw’en ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’. De cd is een registratie van een concert in de ‘Op Verzoek’-tour (juni 2018): de luisteraar beleeft, door de combinatie van liederen en verhalen, een ‘avondje uit bij Joke Buis’.