24 nov: Voorstelling Matthijn Buwalda in De Vredehorst Hoogeveen

Op zondag 24 november een voorstelling van liedjesschrijver en zanger Matthijn Buwalda in de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen.
De voorstelling heet: “Liedjes en verhalen in kleine bezetting”. Matthijn verzorgt het hele programma.
De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten. Het begint om 19:00 uur.

Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda (1983) is liedschrijver en zanger. Hij heeft sinds 2006 verschillende cd’s uitgebracht en door heel Nederland concerten en voorstellingen gegeven. Zijn eerste albums bevatten liederen die ontstaan zijn vanuit zijn kerkelijke achtergrond.

Vanaf het album Matthijn in het klein (2012) verlegde Matthijn zijn aandacht van kerkliederen naar Nederlandstalige luisterliedjes. Zowel muzikaal als tekstueel balanceren zijn werk ergens tussen kleinkunst en nederpop. De kerkzalen werden steeds vaker afgewisseld met theaters. Deze lijn zette zich door op de cd’s Auto met Chauffeur (2013), Straks, als ik geen pijn meer doe (2014), Lichtjes in de Mist (2016) en Hotel De Hoop(2017). De titelsong van Lichtjes in de Mist is een duet met de Nederlandse zanger Stef Bos. Al deze albums werden vergezeld door een theatertour door Nederland.

Naast zijn werkzaamheden binnen de muziek is Matthijn actief als columnist en als (lied)schrijver voor andere artiesten.

De Vredehorst