Laatste Open Kerkdag in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen

Orgelliefhebbers moeten beslist komen luisteren naar een organist die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Het orgel wordt deze middag bespeelt door Thon Westerhoff (Dronten). Zijn eerste muziek lessen ontving hij van organist en dirigent Jaq Hoeksema (Eenrum/Groningen).
Organist Martin Groenewold (Hoogeveen) was de leraar die hem in aanraking bracht met het pijporgel. De lessen werden gegeven op het orgel in de Hoofdstraatkerk. Op dit orgel mocht hij ook een aantal uren in de week studeren.  Door een verhuizing naar Dronten (Flevoland) werd zijn volgende leraar Klaas Jan Mulder (Kampen).

Ook kreeg hij les van Jaap Dragt, orgel docent aan het muziek Lyceum te  Zwolle. In Dronten werd hij organist van de toenmalige Gereformeerde en Hervormde gemeente de ‘Samen op weg kerk’’, nu de Protestante Gemeente Dronten. Meer dan 50 jaar was hij de vaste organist van de De Ark in Dronten. Hij speelde  daarnaast vele kerkdiensten in Open Hof, ook een  PG kerk in Dronten.
Thon brengt een gevarieerd programma met veel bekende geestelijke liederen.Maar ook een koraalbewerking van Johan Sebastiaan Bach, een vrolijk Gavotte van de Engelse componist William Boyce.Enkele Engelse Hymns en verzoeknummers in overleg met de organist is mogelijk.

De kerk is donderdag open, vanaf 12.00 -16.00 uur
Donderdag 15 augustus, PKN Kerk Hoofdstraat, aanvang concert 13.30 uur en 14.30 uur. In de kerk en in de hal zijn er exposities van Diny Bisschop met schilderijen en foto’s van Anne KuipersVerder weer verschillende stands met informatie en foldermateriaal o.a. Alpha, Jeugd voor Gambia, Fam. Kramer Sri Lanka, Chr. Stichting. Terwille Verslavingszorg, IEC-Hoogeveen. de Fakkel.Er is een kopje koffe of thee voor de bezoekers, ranja voor de kinderen en ook tijd voor ontmoeting en gesprek.
Namens de IEC-Hoogeveen bent U van harte welkom.