Open kerk tijdens de Pulledagen

Hoogeveen – Het is opnieuw tijd voor ontmoeting, vinden de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie (IEC) en de Gemeenschap van Kerken in Hoogeveen. Daarom staan de deuren van de Hoofdstraatkerk ook dit jaar elke Pulledag wagenwijd open. Met momenten om elkaar te ontmoeten, een gesprek aan te gaan, een kop koffie te drinken en om te luisteren naar muziek.

De IEC en de Gemeenschap van Kerken vinden de jaarlijkse Pulledagen een uitgelezen moment om mensen in contact te brengen met de kerk. ‘Er lopen hordes mensen langs. Velen komen even binnen om te kijken. Het kerkplein is dit jaar helemaal veranderd, er komen geen marktkramen meer op het kerkplein te staan. De toegang tot de kerk is toegankelijker en door de fonteinen wordt een aparte sfeer gecreëerd. Bezoekers worden met een rode loper onthaald.  De Hoofdstraatkerk is ook een prachtige oude kerk met een rijke geschiedenis. Er staat ook een prachtig orgel die tijdens een aantal pulledagen is te horen.

Het is dus een gezellig binnenkomen. We stellen de kerk open voor iedereen’, vertelt Anne Kuipers, lid van de kerngroep van de IEC.

‘Iedereen kan dus zo naar binnen toe om een praatje te maken of om een kopje koffie te nuttigen. Als kerk moet je meegaan met de tijd, vinden we. Daarom bieden we deze middagen en niet alleen de vieringen tijdens de eredienst op zondag.’

Kerkgang staat volgens Kuipers onder druk. ‘Vroeger kwamen de mensen vanzelf in de kerk, maar tegenwoordig moet de kerk naar de samenleving toekomen.’

Muziek

Er zijn elke Pulledag powerpointpresentaties en ook is er muziek te horen:

Op 18 juli is er een optreden van Fluitiste Krista van den Esker en pianist Jaap Eilander. Beiden zijn landelijk bekend van radio en tv optredens.

Op 25 juli Ds. Wietse  en Wendy van der Hoek zang, piano en orgelspel. Ds. Wietse van der Hoek is voorganger in de Babtistengemeente Beth-el.

Op 1 augustus het koperensemble  Brass Choir  uit Hoogeveen

Op 8 augustus Worshipband Refuel to Move. uit Zuidwolde                                                           

Op 15 augustus is harpiste Regina Ederveen, voor velen welbekend, aanwezig in de Hoofdstraatkerk en de afsluiting is op 22 augustus door organist Thon Westerhoff uit Dronten.

Elke Pulledag is er in de kerk een expositie van schilderijen van Diny Bisschop en in de hal hangen foto’s van Anne Kuipers

Buiten op het plein zijn verschillende organisatie met staantafels of een stand  aanwezig met informatie en foldermateriaal

De Hoofdstraatkerk is elke Pulledag geopend van 12.00 tot 16.00 uur.  Het muzikale programma start om 13.30 uur. De Hoofdstraatkerk is te vinden aan de Hoofdstraat 95 in Hoogeveen.