NaViDa

Activiteiten stichting NaVida

Het kan maar zo eens zijn dat u al eens van ons gehoord heeft. Voornamelijk zal dat dan via internet gebeurt moeten zijn, want daar speelt het grootste deel van ons werk zich af. Toch leek het ons goed een aantal van onze activiteiten bij u, op deze wijze eens onder de aandacht te brengen. Want wat doet stichting NaVida (uit Hoogeveen) nu eigenlijk?

Een uitgebreide beschrijving van het bestuur en de activiteiten van onze ‘internetevangelisatie stichting’ zult u terug kunnen vinden op onze geheel vernieuwde site www.navida.nl

GIFT (Going In Faith Together)

NaVida is begonnen met het project GIFT. Een samenkomst van christenen die met elkaar het internet op gaan om daar een licht te zijn voor de mensen. De één door zich te mengen in maatschappelijke discussies op bijvoorbeeld nieuwssites en dan vooral de nadruk te leggen op de waarden die we vanuit de Bijbel leren kunnen. De ander zet een gedicht online of een prikkelende stelling waardoor een gesprek kan ontstaan. Niet zelden is er na zo’n activiteit voor de deelnemers bij thuiskomst nog wat nawerk door de activiteiten die er die dag of avond online zijn gedaan. Hou de site, Facebookpagina of het twitteraccount http://twitter.com/NavidaNL van NaVida in de gaten voor nieuwe GIFT activiteiten.

www.jeugddiensten.nl
Ook deze site valt onder stichting NaVida. Op deze website kunnen jeugddienstcommissies geheel kosteloos hun jeugddiensten aankondigen en verspreiden via Facebook, Twitter e.d.

Kerktweets

Kerktweets is een twitterproject waarmee we kerkelijke online- en offline-activiteiten, of twitterberichten over de kerkgang, onder de aandacht willen brengen. Via dit twitteraccount met daaraan gekoppeld een facebookpagina www.facebook.com/kerktweets kan de volger een beeld krijgen van de diverse kerkelijke activiteiten, preektweets en opmerkingen van kerkgangers over een bepaalde kerk. Soms is het als een spiegel, soms als een ideeënbus en soms komt men via Kerktweets op hele mooie preektweets terecht waar men echt iets aan kan hebben.

Naar Kerst

Eind 2011 is er vanuit NaVida de eerste twitter-adventskalender gestart: www.twitter.com/naarkerst waar men een tweet per dag kan verwachten over allerhande zaken m.b.t. Kerst. Niet alleen hele serieuze tweets maar ook tweets over kerstmarkten, kerstknutselwerkjes voor de kinderen en ga zo maar door. De volger zal, aangetrokken door de ene tweet ook de andere kersttweets in beeld krijgen en zo beter bekend raken met dit Christelijke feest.

Naar… Pasen, Pinksteren, Hemelvaart

In navolging op NaarKerst, www.twitter.com/NaarKerst zijn er ook twitteraccounts en Facebookpagina´s aangemaakt voor de andere feestdagen met eenzelfde insteek. Voor Pasen www.twitter.com/NaarPasen komen er dan bijvoorbeeld tweets voorbij van The Passion Gouda, Paasvuurinformatie en digitale paaskleurplaten. Op dit moment lopen www.twitter.com/NaarHemelvaart en www.twitter.com/NaarPinksteren eveneens met een dagelijkse tweet over deze feestdagen. De bedoeling is dat deze berichten door de volgers gedeeld worden met hun volgers, voor een groot bereik over bijvoorbeeld de ware gedachte van deze dagen.

Ideeën

Als laatste willen wij nog noemen dat er op www.navida.nl een heel aantal artikelen geplaatst zijn waar iedere lezer, zowel de individu als de christelijke organisatie, gewoon eens doorheen zou moeten bladeren. Er staat veel informatie bij elkaar over hoe we samen met ons geloof christen kunnen zijn op dat veelzijdige medium: internet.

Voor vragen mailt u naar harold@navida.nl, maar bellen kan ook: Harold Prost, 0528-269770